Web Analytics

Bedrijven

Bedrijven

Wat is een bedrijf? Een bedrijf, vaak corporatie genoemd, is een bedrijfsentiteit die wettelijk bevoegd is om zaken te doen. Bedrijven worden opgericht door papierwerk in te dienen bij de staat waarin ze van plan zijn zaken te doen. Het soort bedrijf dat je opricht, bepaalt hoe je je belastingen indient en in hoeverre je persoonlijk aansprakelijk bent voor de schulden en handelingen van het bedrijfDe meeste mensen denken bij bedrijven aan grote, multinationale ondernemingen. Bedrijven zijn er echter in alle soorten en maten. Sommige bedrijven zijn kleine bedrijven met slechts een handvol werknemers, terwijl andere grote conglomeraten zijn met tienduizenden werknemers verspreid over de hele wereld.

Ongeacht hun omvang of reikwijdte hebben alle bedrijven één ding gemeen het zijn allemaal bedrijven die wettelijk bevoegd zijn om zaken te doen

Er zijn vier belangrijke soorten bedrijfsentiteiten in de Verenigde Staten eenmanszaken, partnerships, limited liability companies (LLC's), en corporations. Elk type entiteit heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om het juiste type bedrijfsentiteit te kiezen voor jouw specifieke omstandigheden Eenmanszaken Een eenmanszaak is de eenvoudigste vorm van bedrijfsentiteit. Een eenmanszaak is eigendom van en wordt geleid door één persoon en er is geen juridisch onderscheid tussen de eigenaar en het bedrijf.

Dit betekent dat de eigenaar persoonlijk aansprakelijk is voor de schulden en verplichtingen van het bedrijf Vennootschappen Een maatschap is een bedrijfsentiteit die eigendom is van twee of meer personen. Vennootschappen kunnen zowel vennootschappen onder firma als commanditaire vennootschappen zijn. Bij een vennootschap onder firma zijn alle vennoten in gelijke mate aansprakelijk voor de schulden en verplichtingen van het bedrijf.

Bij een commanditaire vennootschap zijn er zowel algemene partners als commanditaire partners. De algemene partners zijn net als bij een vennootschap onder firma aansprakelijk voor de schulden en verplichtingen van het bedrijf. De commanditaire vennoten zijn echter slechts aansprakelijk tot het bedrag dat ze in de maatschap hebben geïnvesteerd Vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (LLC's) Een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (LLC) is een kruising tussen een eenmanszaak/vennootschap en een vennootschap. LLC's combineren de beste aspecten van zowel eenmanszaken/partnerschappen (bescherming tegen persoonlijke aansprakelijkheid) als vennootschappen (belastingvoordelen). Net als eenmanszaken en vennootschappen zijn eigenaren van LLC's niet persoonlijk aansprakelijk voor de schulden en verplichtingen van de LLC. In tegenstelling tot vennootschappen worden LLCs echter niet belast als afzonderlijke entiteiten; in plaats daarvan worden ze belast als pass-through entiteiten zoals eenmanszaken en partnerships. Dit betekent dat de winst van een LLC "doorschuift" naar de eigenaren, die deze vervolgens opgeven bij hun individuele belastingaangifte Corporaties Een vennootschap is een rechtspersoon die los staat van zijn eigenaars - de aandeelhouders - en hen daarom vrijwaart van persoonlijke aansprakelijkheid voor schulden en verplichtingen. Vennootschappen kunnen C- of S-vennootschappen zijn. C-vennootschappen worden belast als aparte entiteiten; dit betekent dat ze vennootschapsbelasting betalen over hun winst voordat ze die als dividend aan de aandeelhouders uitkeren. S-vennootschappen worden niet als aparte entiteiten belast; in plaats daarvan wordt hun winst "doorgegeven" aan hun aandeelhouders, die deze dan in hun individuele belastingaangifte opnemen zoals een LLC dat zou doen

Conclusie


Daar heb je het! Dit zijn de vier belangrijkste soorten bedrijfsentiteiten in de Verenigde Staten eenmanszaken, partnerships, limited liability companies (LLC's) en corporations. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om het juiste type te kiezen voor jouw specifieke omstandigheden. Als je vragen hebt over welk type entiteit het beste is voor jouw bedrijf, neem dan gerust contact met ons op bij Metric Marketing - we helpen je graag!

Online Sales Cursus

Betonpoeren

cadeau vrouw

behanguitverkoop

Gaming Laptop

Luchtkussen enveloppen

steenknipper

Link toevoegen

Link toevoegen